In- en uitloggen

Inloggen kunt u met onderstaand scherm


Wat als ik moeite heb om in te loggen?

  • Wat als ik moeite heb om in te loggen?

Als je problemen hebt met inloggen, kun je hier een aantal dingen controleren:

  • Controleer of u het e-mailadres gebruikt dat u hebt opgegeven toen u zich registreerde voor uw dossier. Als u dit niet meer weet, neem dan contact op met het team dat u behandelt.

  • Als u uw wachtwoord niet heeft onthouden, kunt u proberen dit opnieuw in te stellen door op Wachtwoord vergeten te klikken. Zie Een wachtwoord instellen en opnieuw instellen voor meer informatie. Er is geen limiet voor het aantal wachtwoordpogingen dat u hebt bij het inloggen op PKB.

Hoe log ik uit?

Klik rechtsboven op de knop Afmelden. Het is het beste om uit te loggen voordat u uw computer verlaat, zodat niemand anders toegang heeft tot uw dossier, vooral als anderen uw computer met u delen. Het systeem logt u automatisch uit na 30 minuten inactiviteit.

Stichting MedMij die toeziet op de beveiliging van een PGO stelt gebruik van 2FA (Twee factoren Authenticatie) verplicht.

Wat is Twee factoren Authenticatie?

Twee factoren Authenticatie is een manier om extra veilig in te loggen om uw persoonlijke gegevens te beschermen. U moet twee stappen succesvol doorlopen om toegang te krijgen. De eerste stap is het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord (iets dat u weet). De tweede stap is meestal een code op een apparaat dat van u is zoals een mobiel of tablet (iets dat u persoonlijk bezit).

Hoe stelt u 2FA in voor Patients Know Best? Om 2FA te gebruiken heeft u uw mobiele telefoon of tablet nodig waarop u een app zoals Google Authenticator kunt installeren als volgt:

Voor de eerste keer:

1. Download bijvoorbeeld de Google authenticator app op uw telefoon door te klikken op: 2FA Downloaden

2. Na installatie van de app volgt u de instructies op. Dit is afhankelijk van uw type telefoon.

3. Ga naar uw PGO en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Onderstaand scherm verschijnt.

4. Koppel uw authenticator app aan uw PGO. Ga naar uw Google authenticator app. Zoek naar de optie om een account toe te voegen (meestal via een plusje in de app).

5. Na stap 3 toont uw PGO automatisch de QR code en een cijfercode. Deze heeft u nodig voor de authenticatie app.

6. Ga op uw telefoon naar de Google authenticator app en scan de QR code of vul de cijfercode handmatig in en klik op toevoegen. U heeft nu de Google authenticatie gekoppeld aan uw PGO.

7. Open de Google authenticator app. In het beginscherm van uw authenticator staat een 6-cijferige code. Deze code gebruikt u om in te loggen in uw PGO account.

8. U heeft toegang tot uw dossiers.

Op dit filmpje ziet u boven beschreven stappen gedemonstreerd: Hoe installeer ik 2FA op mijn telefoon?

Na de eerste keer:

Volg stap 7 en 8.

Als u er toch niet uitkomt, bel dan 085 4011643

Een PKB icoon op het startscherm van uw smartphone is natuurlijk handig.

Hoe dat moet is afhankelijk van het merk van uw smartphone en het besturingssysteem (iOS, Android, Windows). Kijk daarom op internet.

Bijvoorbeeld Icoon op startscherm